Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zklamaný de Boer děkoval fanouškům

8. 12. 2011

V Lyonu věří na zázraky. Zklamaný de Boer děkoval fanouškům

stazeny-soubor--2-.jpg

 Velké věci se včera děly v závěrečných zápasech základní skupiny D Ligy mistrů. Šance Lyonu na postup se pohybovaly jen v teoretické rovině, jenže Olympique nakonec po vysoké výhře v Záhřebu slaví. V soutěži tak končí Ajax, i když to v amsterdamském klubu nikdo nečekal. 
Lyon potřeboval dohnat sedmibrankovou ztrátu na Ajax a doufal, že Nizozemci nezískají ani bod. Oboje se povedlo. Lyon vyhrál 7:1, Ajax podlehl Realu Madrid 0:3. 

"Hráčům patří obrovská pochvala, dokázali jsme témeř nemožné," radoval se trenér Lyonu Rémi Garde. O poločase přitom Záhřeb vedl 1:0. "O přestávce jsem se na hráče trochu zlobil, hlavně jsem se ale snažil, abychom se drželi naší taktiky. Věděli jsme, že nejtěžší bude dát první gól, dva. Poté domácí znejistěli a my zápas ovládli." 

Lyon uspěl, přestože zápas začal jen na lavičce elitní kanonýr Lisandro Lopez. "Nikoho jsem nešetřil, chtěl jsem jen postavit nejlepší tým. Nestává se mi často, že mám k dispozici všechny hráče, tak jsem pouze využil možností, které jsem měl," doplnil trenér Olympique. 

Velký večer prožil Bafetimbi Gomis, který se pod výhru Lyonu podepsal čtyřmi brankami. Krom toho stihl nejrychlejší hattrick v historii Ligy mistrů. "Zažívám jednu z nejšťastnějších chvil za dobu, co působím v Lyonu. A také jsem poprvé vstřelil čtyři branky v jednom zápase," říkal kanonýr. 

Podle Gomise bylo rozhodujícím momentem zápasu vyloučení domácího Leka v šestadvacáté minutě. "Než šli domácí do deseti, tak se nebáli útočit. Poté už to bylo jiné. My začali cítit šanci a zvýšili agresivitu, která nám ze začátku chyběla. A i když jsme o poločasu prohrávali, tak jsme věřili v úspěch, včera jsme viděli, jak Marseille otočila zápas," doplnil. 

Velké zklamání naopak vládlo v Amsterdamu. Ajax měl vše ve svých rukách a postup měl zdánlivě jistý, jenže osud byl proti němu krutý. Rozhodčí kvůli domnělému ofsajdu upřel domácím dvě branky a Real si nakonec odvezl tříbrankovou výhru. Ajax se musí spokojit s Evropskou ligou. 

"Je to obrovská rána. Před zápasem jsme věřili, že půjdeme v Lize mistrů, na takovýto scénář nikdo nepomyslel, ani my, ani fanoušci," hledal slova trenér Ajaxu Frank de Boer."Realu jsme byli vyrovnaným soupeřem, v první půli jsme dokonce víc drželi míč, jenže soupeř využil našich chyb." 

Po závěrečném hvizdu přišel šok, když do Amsterdamu přilétla zpráva o konečném výsledku ze Záhřebu. "Věděli jsme, že Dinamo v poločase vede, a když jsem přišel do kabiny, uslyšel jsem, že Lyon vyhrál 7:1. Byl to šok. Prožíváme obrovský smutek, hráči dostanou ve čtvrtek volno, aby si vyčistili hlavy a o víkendu byli připraveni na ligu. Chci moc poděkovat našim fanouškům, kteří při nás zůstali a dál nás podporovali," dodal kouč Ajaxu.
 
zdroj: eurofotbal.cz